Monday, February 7, 2011

Проект-Изработка на плико од А4 формат,со најмал отпад при изработката

Проблем:
Можеме ли да направиме плико од А4 формат хартија, при тоа правејќи најмал отпад?

Идејата за поставување и решавање на ваков проблем беше поттикната од празничното расположение и празнување кое допрва доаѓаше, а со тоа и праќањето новогодишни честитки.
Си поставивме една заедничка цел пред себе:
Можеме ли и колку ќе успееме да создадеме плико-да го обмислиме, организираме и направиме, за честитка од стандарден облик и стандардни димензии?
Пред себе имавме хартија од А4 формат и...предизвикот е пред нас:))

Во решавањето на овој проблем  се вклучија сите ученици и во една пријатна за работа и релаксирана атмосфера, преку користење на знаењата кои ги имаат не само од математика туку и од ОТП, успееја да откријат,создадат и презентираат интересни решенија.
Во продолжение ви предлагаме да погледнете еден дел од нив....


https://docs.google.com/present/edit?id=0ASnydsEhMG6lZGNmc3I3enJfNDhkOTRuN3Fkbg&hl=en

3 comments:

Aleksandar said...

Ubavo! :)

Dragan said...

Изработката е добра браво

kristijan said...

МНОГУ Е ДОБРА ИЗРАБОТКАТА